Holdvilág Vándor-Díj
Holdvilág Vándor-Díj PDF Nyomtatás E-mail
Tartalomjegyzék
Holdvilág Vándor-Díj
Tovább...
Minden oldal

A Vándor-Díj gondolatának megszületése az általam vezetett „Yvette Grafirka Képzőművészeti Iskola” kisdiákjainak köszönhető, akik szívesen látogatják a Holdvilág Kamaraszínház előadásait. Ott, illetve szüleiktől hallották a színház pénzügyi gondjait, amelyek akár a működés megszüntetéséhez is elvezethetnek, ezzel kerületünkben a kultúra – hangsúlyozottan a gyermekekhez szóló intézmény – beszűkülése következne be. Kis diákjaim mindent megtennének a színház helyzetének javításáért, ezt mutatja a közelmúltban műveikből rendezett kiállítás is. Munkájukon keresztül nem csak képzőművészeti fejlődése, de a színház és a színházművészet iránti pozitív érzésviláguk is bemutatásra kerülhet. A színház fennmaradásáért tervezzük jelen díj adásával is kérni és ösztönözni a jóérzésű embereket.

Az általam készített vándor-díj a gyermekek világát adja vissza, ugyanakkor jelképezi a színházat és a hold ábrázolásával utal a Holdvilág Kamaraszínházra is.

Bízom abban, hogy évről évre a nagylelkű szponzorhoz kerülve emlékeztet kerületünk egyik fontos, a gyermekeink gondolkodását fejleszteni tudó és kívánó intézményére is.

Botz Yvette
üvegtervező és kivitelező iparművész

A Holdvilág Vándor-Díjat 2011-ben a Béres Rt kapta.

http://www.beres.hu/hu/sajtoszoba/hireink/164/vandor-dij_a_beresnek/