Szűcs Katalin, a Criticai lapok főszerkesztője
Szűcs Katalin, a Criticai lapok főszerkesztője PDF Nyomtatás E-mail

C R I T I C A I  L A P O K  A L A P Í T V Á N Y

 

1088 Budapest, Múzeum u. 7., levelezési cím: 1085 Budapest, József krt. 29., tel.: 315-24-08, fax: 269-3023,

mobil: 06-30-966-77-33,  e-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. , Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.


                                                                     Ajánlás

 

Pályázóként sok-sok éve gyűjtöm a tapasztalatokat a pályázati rendszer működésének anomáliáiról, és élem meg kurátorként ugyancsak sok-sok éve különböző szakértői testületekben a döntés felelősségét.

 

A Holdvilág Kamaraszínház sajátos helyet foglal el a független színházak sokszínűségében, sokféleségében. Önálló játszóhellyel rendelkezik – s ennyiben minden bizonnyal irigylésre méltó sokak számára -, ugyanakkor az épület fenntartását az önkormányzat csak részben finanszírozza, nem tartja el tehát a színházat, amely pedig már-már kerületi intézményként bizonyos fokig a városi kőszínházak funkcióját is betölti a XVI. kerületben. Társulattal rendelkező repertoárszínház – ha úgy tetszik –, és befogadó színház egyszerre. Bérleteket hirdet, ugyanakkor lehetőséget teremt a színházcsinálást sajátos egyéni utakon próbálóknak.

 

Hézagosan ugyan, de évek óta figyelem a Holdvilág Kamaraszínház működését, és azt látom, hogy az egyenetlenségek ellenére egy igényes csapat próbál a mostoha körülmények ellenére minőséget, otthonosságot teremteni – az együttlét örömét. Láttam már itt felfedezés erejű A helység kalapácsát, izgalmas abszurdot és kedves, tisztes gyerekelőadást is. Igénytelenséget soha.

 

Minden bizonnyal lehet vitatkozni egy-egy előadás minőségéről, de hogy nem értéktelen és nem érdektelen a Holdvilág Kamaraszínház, s hogy rendkívül fontos szerepet tölt be a maga környezetében, az biztos. Nem szabadna tehát veszni hagyni azt, ami tizenöt év alatt létrejött és folyamatosan formálódik. Meggyőződésem, hogy szükség van erre a közösségteremtő, közösségformáló színházi műhelyre, amely a művészin túl fontos közművelődési feladatot is betölt a maga helyén. S a kétféle „misszió” szétválaszthatatlan – egyként a helyi közönséget szolgálja.

 

 

                                                                                                   Szűcs Katalin Ágnes

                                                                                                          főszerkesztő

                                                                                                         Criticai Lapok