Kovács Gábor Pesti Magyar Színiakadémia igazgatója
Kovács Gábor Pesti Magyar Színiakadémia igazgatója PDF Nyomtatás E-mail

TÁMOGATÓ LEVÉL

 

 

A Kamaraszínház tavalyi bemutatói közül A. P. Csehov: Sirály című modern klasszikusának izgalmas és eredeti kísérletnek mutatkozó színpadi megjelenítését volt alkalmam látni. A produkció sajátosan szikár, a színpadi szituációk belső tartalmainak megragadására és megjelenítésére koncentráló, sallangmentes játékstílusa pontos és fegyelmezett színpadi munkát igényelt, amelyet - a tapasztalt színészekből és a pályakezdőkből szerencsésen formált társulat – maradéktalanul megvalósított. Előadásuk a klasszikus irodalmi érték közvetítésével sikeresen szolgált a művészi mellett didaktikus, pedagógiai célokat is.

Ez a kettős – művészi és pedagógiai - törekvés egyébiránt jellemzi az elmúlt évtizedben megvalósult műsorterv és repertoár egészét is, amely sajátos pozíciót teremtett a Kamaraszínház számára.

A teátrum tevékenységének értékét emeli, hogy Budapest egy – színházi szempontból – periférikus területén, a XVI. kerületben működik, azzal az egyértelmű és művelődéspolitikailag is fontos szándékkal, hogy a helyi közönségréteget igényes színházi tájékozódás lehetőségéhez jutassa.

Erőfeszítéseik – megítélésem szerint, fent említettek alapján – joggal tarthatnak igényt központi támogatásra.

 

 

 

2010-08-04

 

 

 

                                                                     Kovács Gábor Dénes

                                                                                igazgató

                                                                 Pesti Magyar Színiakadémia