Molnár Ildikó színművész, drámapedagógus
Molnár Ildikó színművész, drámapedagógus PDF Nyomtatás E-mail

Nem tudja a jobb kéz,mit csinál a bal kéz
Molnár Ildikó, szabadúszó színművész .drámatanár,rögtönző,írok miután Koltai Jucival a Holdvilág Kamaraszínház Igazgatójával beszéltem telefonon,aki arról tájékoztatott,hogy a színház a következő évadra 0 forint támogatást kapott a működési pályázatban.
Hogy azok közé a színházak közé került,akiket egyszerűen lenulláztak. de vajon miért?
Tavaly még jó volt a színház és kapott 7 és fél milliót,idén meg oldja meg ahogy tudja működését,vagy szűnjön meg.
Eközben egy másik pályázatban,melyben a Cilinder Művészeti Iskola drámatanáraként én is érintve vagyok támogatást kaptunk arra, hogy újra elindulhasson a Cilinder bérlet fent nevezett színházban,mely lehetőséget nyújt ahhoz,hogy az alapfokú művészeti oktatásban ,drámacsoportjaimban tanuló gyerekeket színházba vihessem,de nem csak úgy 7 óra után 10 perccel beesve az épületbe, de a pályázati kiírás lehetőségeit kihasználva,az előadásra csoportfoglalkozáson fölkészülve,az épületet előadás előtt és után felfedezve,új fogalmakkal gazdagodva.
Az előadás után pedig még frissiben tehetik föl kérdéseiket a tanulók a rendezőnek,színészeknek,bekukkanthatnak a kelléktárba és nem is sorolom tovább,mi minden teszi teljessé az élményszerű, játékos,tapasztalati úton történő tanulást,művelődést,szórakozást.
Azt is meg kell említenem,hogy miközben a színház működését most nem kívánják támogatni a " fenti urak és hölgyek",ha alászállnának láthatnák,hogy a kerületi önkormányzat éppen felújítani kívánja a színházat és ehhez komoly támogatást ad.Nyilván a helyiek tudják,hogy valami a gyakorlatban működik-e szükség van -e rá a kerületben.
Írtam egy barátomnak, a színház melleti utcában lakik.Lokálpatrióta,hat unokás nagypapa.Közéleti ember,pedagógus és a helyi katolikus gyülekezet tagja.
Kértem emeljék fel szavukat az óvodák iskolák,családok akik a színházba járnak 15 éve,ahova tavaly is 15 ezren mentek el,ahol nincs annyi szék ami elég lenne,olyan telt házakkal működik. a családias hangulatról nem is beszélve!
Emelje fel szavát valaki a helyi gyülekezetben is!
Akik fönt most a szímítógép mellett döntöttek,vizsgálják fölül elhamarkodott cselekedetüket és szakadjanak el az íróasztal mellől, és jöjjenek el inkább iskolánkba,vagy egy színházi előadásra,de lehet hogy az is elég ha fölemelik a telefont és fölhívják a helyi polgármestert!
Tévedni emberi dolog és jobb későn ,mint soha!
Molnár Ildikó