Színházunkról
Színházunkról PDF Nyomtatás E-mail
Tartalomjegyzék
Színházunkról
A színház elindul
Eredményeink
Minden oldal

A színház története


1986-ban néhány fiatal művész elhatározta, hogy kiválik a hagyományos színházi struktúrából, és létrehozta a Hold Színháza Alapítványt.

Mivel nem rendelkeztünk állandó, színjátszásra alkalmas hellyel, különböző városokban és falvakban léptünk fel, sõt gyakran hívtak bennünket külföldi vendégjátékokra. Budapesten pedig a fiatalok egyik legkedveltebb találkozóhelyén, az Egyetemi Színpadon tartottuk előadásainkat. Mindeközben egy saját, független színházról álmodoztunk.

A '90-es évek elején a Budapest Film  megpályáztatta mozijait, s alapítványunk elnyerte a rákosszentmihályi Világ mozi bérleti jogát. Az álom végre valósággá vált! 1995-ben megalapítottuk a Holdvilág Kamaraszínház Kulturális Egyesületet, melyet 1998-ban a Fõvárosi Bíróság közhasznú szervezetnek nyílvánított.  Otthonra leltünk hát a XVI. kerületben! A színvonalas mûvészi munka eredménye viszonylag hamar megmutatkozott a nézõszám gyors emelkedésében. Egyre több család, óvoda és iskola látogatott el hozzánk, egyre bővült a repertoár!